Over de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Het congres wordt georganiseerd door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, een gemeente in het Groene Hart. Deze gemeente is op 1 januari 2011 ontstaan na de fusie van de voormalige gemeenten Bodegraven en Reeuwijk. De gemeente bestaat uit Bodegraven, Driebruggen, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Sluipwijk, Tempel en Waarder. De gemeente heeft in totaal 33.208 inwoners (01-01-2015).

Volgens de overlevering is de kern Bodegraven-Centrum begonnen als kleine militaire nederzetting twintig eeuwen geleden aan de noordgrens van het Romeinse Rijk.  Er zijn tijdens archeologische opgravingen restanten van een poortgebouw, wachttorens en een omwalling aangetroffen. In de zeventiende eeuw werd op de restanten een nieuw verdedigingswerk opgetrokken, dat deel uitmaakt van de Oude Hollandse Waterlinie; Fort Wierckerschans.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is gelegen in het Groene Hart, een oer-Hollands natuurgebied. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren en rivieren.

Veel mensen kennen Bodegraven als centrum van de kaashandel. In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ligt de grootste hoeveelheid kaas opgeslagen van Europa. In Bodegraven vindt u het kaasmuseum waar u alles leert over kaasmaken en kaashandel.

Wilt u meer weten over Bodegraven-Reeuwijk? Bekijk dan ook de website 'Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk'. 

buitengewoon